Министърът на туризма Николина Ангелкова публикува на личната си страница

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова публикува на личната си страница
Коментари Харесай

Ангелкова отговори на Симеонов


Министърът на туризма Николина Ангелкова разгласява на персоналната си страница във Facebook коментар във връзка новите изказвания за парцелите ѝ.

Ето какво съобщи тя:

"Във връзка с нови опити за непозволено въвличане на името ми, този път с обвиняване, че не съм заявила парцел в град София, мога да заявя:

Имотът е закупен в края на миналата 2018 година, следва да бъде заявен в годишната декларация за имущество и ползи по член 35, алинея 1, т. 2 от Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, която се подава за предишна календарна година. Това обвързване следва да извърша в период до 15 май 2019 година, според член 38, алинея 1, т. 2 от същия закон.

Става въпрос за покупка единствено на имот урегулиран аграрен парцел (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са маркирани на кадастралната карта, са били необитаеми доста години и са негодни за прилагане и следва наложително срутване, което е спомагателен разход.

При инспекция на пазарните цени на УПИ в региона, както и на осъществените действителни покупко-продажби в Агенцията по вписванията, може да се откри, че договорката е осъществена на пазарна цена. Паричните средства за покупката на парцела са от моите родители, като всички налози са съответно заплатени.

За информация можем да Ви предоставим какви са пазарните цени на имоти в посочените квартали: (средно 122 до 220 евро за кв. метър, като върху парцелите също има необитаеми постройки) https://m.imot.bg/results…

Заявявам, че за всяка една договорка преди нейното подписване съм възлагала осъществяването на пазарна оценка на парцела от лицензиран оценител, вписан в обществения указател на Камарата на самостоятелните оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена все още на осъществяване на договорката и съгласно самостоятелните характерности на съответния парцел ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР