Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководители

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с ръководители
Коментари Харесай

Министър Ангелкова проведе работна среща с Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с ръководители и членове на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели. Както проличава от името на организацията, тя сплотява представители на висшия мениджмънт на влиятелни хотели в София и в страната. Министър Ангелкова посочи значимостта на разнообразните туристически услуги, които България предлага, и открои ролята на експертите за устойчивото им развиване и за качеството на продукта.

Последните данни на националната статистика сочат, че за интервала януари-юни 2019 година у нас са направени над 3,6 млн. визити на задгранични туристи, което е 0,3% спад по отношение на същия интервал на рекордната за туризма 2018 година, означи министър Ангелкова и акцентира, че тези резултати не кореспондират по никакъв метод с опити сезонът да се разказва в отрицателни краски. Още при започване на годината предупредихме, че 2019 година ще е предизвикателна за туризма, сподели министърът. Тя акцентира, че без значение че за юни отстъплението на пазари Германия и Русия не е в толкоз сериозен размер, напъните за основаване на атрактивен артикул за туристите не престават.

За да притеглим повече гости в България, подхващаме спомагателни ограничения за поощряване на проведения туризъм в крилата на сезона – през май, юни и септември, осведоми министърът. Тези стъпки ще бъдат свързани с дейна реклама за бранд България посредством ориентирани послания към всеки пазар съгласно характерните му ползи. Пилотно механизмът ще започва по Черноморието.

Работим ориентирано към водещите 10 входящи пазара за страната, само че и за увеличение на интереса на туристите от страните от топ 20 и топ 30, както и от перспективните пазари - Китай, Индия, Япония, Съединени американски щати и други, означи още министърът. Фокусираме се също върху транспортната съгласуваност, прилагаме актуалните цифрови технологии в рекламата и в административното обслужване, акцентира министър Ангелкова.

Говорейки за водещите цели в работата на ведомството, тя се спря на няколко фактора за стимулиране на туристическите действия. Ключово е намаляването на административната тежест за бизнеса. Отпаднаха редица условия и ние сме първата държавна администрация, предлагаща услугите си в режим 24/7, в това число с лицева идентификация. Финализирахме наредбата за категоризация на местата за настаняване и развлечения, като неработещите условия към тях бяха отстранени, разясни още тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР