Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с председателя

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с председателя
Коментари Харесай

Министър Ангелкова се разбра със застрахователите за ваучерите на туроператорите

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с ръководителя на УС на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и изпълнителен шеф на „ ЗАД Армеец “ АД Константин Велев по нейна покана. В срещата участваха също Кирил Бошов, член на УС на АБЗ, изпълнителен шеф на „ Евроинс Иншурънс Груп “ АД и ръководител на УС на „ Еврохолд България “ АД, и Нина Колчакова, общоприет секретар на АБЗ.

Поводът за срещата, препоръчана от министъра на туризма, е в незабавен порядък да бъдат разисквани способи за деяние, които да обезпечат наложителните по закон застраховки за туроператорите в условия на изключително състояние поради пандемията с COVID-19 и във връзка със случаи на преустановяване на полицата от осигурител.

Министър Ангелкова уведоми, че има случаи на изпратени писма от „ ЗАД Армеец “ АД за преустановяване на застраховката „ Отговорност на туроператора “. Тя акцентира, че туроператорите могат да правят активност единствено при съществуване на годна такава застраховка. Обсъжда се също в непрестанен порядък с Комисията за отбрана на потребителите по какъв начин да се подсигуряват правата на клиентите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР