Министърът на туризма Николина Ангелкова прие новоназначения извънреден и пълномощен

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова прие новоназначения извънреден и пълномощен
Коментари Харесай

Министър Ангелкова проведе работна среща с новия посланик на Китай в България Н.Пр. Дун Сяодзюн

Министърът на туризма Николина Ангелкова одобри новоназначения ексклузивен и пълномощен дипломат на Китай в България Н.Пр. Дун Сяодзюн и разиска с него вероятностите за двустранно съдействие в бранша.

За нас Китай е извънредно значим и перспективен пазар, който притегля вниманието и на други балкански страни за основаване на взаимни туристически артикули за азиатската страна, уточни министър Ангелкова. Имаме желание да работим взаимно с Вас и с представителите на китайския бизнес, с цел да създадем артикули, привлекателни за китайските туристи. Убедена съм, че България провокира интерес и като капиталова дестинация за китайските бизнесмени, съобщи още министър Ангелкова.

В диалога тя открои интернационалния конгрес за вложения, извършен в края на месец май тази година в Слънчев бряг, където участваха представители на туристическия бранш от Китай.

Министър Ангелкова означи, че богатото ни материално и духовно завещание и разнообразният фолклор притеглят интереса на китайските туристи и по тази причина поставяме старания страната ни да става все по-позната за тях. През 2017 година Министерството на туризма откри първия информативен център на България в Шанхай. Две години преди този момент бе подписан Меморандум за съгласие сред Министерството на туризма и Китайската национална туристическа администрация. Той се извършва поредно и сполучливо, напомни министър Ангелкова. Тя показа, че министерството приготвя разкриване на още осведомителни центрове на България в Китай, което ще улесни доближаването на бизнеса и туристите от двете страни.

България има доста преимущества - изключителна природа, красиви градове и огромно гостолюбие, означи дипломат Дун Сяодзюн и показа усещанията си от градовете Карлово и Казанлък, към които китайските туристи демонстрират мощен интерес. Н.Пр. изрази твърдото си предпочитание и подготвеност за общи начинания, които да развият в допълнение туризма сред двете страни. Той благодари за пожеланията на министър Ангелкова за сполучлив мандат в България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР