Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави участниците в Националния фолклорен

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави участниците в Националния фолклорен
Коментари Харесай

Ангелкова: Фолклорните събори могат да привличат и чужди туристи


Министърът на туризма Николина Ангелкова поздрави участниците в Националния фолклорен събор "Леденика ", който се състоя тази събота и неделя. "Провеждането на това събитие за втора поредна година демонстрира, че имате желанието и полагате старания да съхраните българските обичаи и да разпространявате района измежду повече български и задгранични туристи”, уточни министър Ангелкова. Тя напомни, че Враца е определена за една от ЕДЕН дестинациите в България. "Враца води началото си от богато тракийско населено място и през вековете остава значим занаятчийско-търговски, а по късно и промишлен център”, сподели още министърът на туризма.

По думите й начинания като тази са образци, които би трябвало да бъдат следвани и развивани, тъй като това ще способства освен за опазване на българския дух, само че и за построяването на България като устойчива целогодишна туристическа дестинация.

През 2016 година, когато се организира за първи път, съборът бе посетен от над 5 000 индивида. Също по този начин, Националният фолклорен събор "Леденика” бе победител в категория "Духът на България " в първите държавни Годишни награди в туризма. "Сигурна съм, че Община Враца и тази година ще се включи уместно в надпреварата”, акцентира министър Ангелкова.

В самия събор участваше кметът на Община Враца Калин Каменов, който заяви, че тази година се чака посетителите на събора да надвишават 10 000 души, а в програмата са се присъединили над 70 фолклорни състава. По традиция се организира и възстановка на Северняшка женитба.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР