Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на световното

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на световното
Коментари Харесай

Министър Ангелкова откри българския щанд на световното изложение FITUR

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на международното ревю FITUR. Туристическият конгрес се организира в испанската столица Мадрид в интервала 23-27 януари. Тази година събитието се провежда за 38 път и в него вземат участие най-големите испански туроператори и туристически организации и представители на бизнеса от стотици страни.

Подобни конгреси дават опция да се показа капацитетът на българския туризъм пред експерти от целия свят и феновете на пътешествия, разяснява министър Ангелкова.

Тя добави, че това събитие е и самобитна платформа за среща на министри, ръководители и представители на туристическите администрации от десетки страни, на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации и доста бизнес специалисти, които имат опция да обсъдят перспективни начинания за устойчивото развиване на бранша.

България обичайно взе участие в туристическата борса с информативен щанд. Тази година изложбената му повърхност е 100 кв.- с към 25% по-голяма спрямо предходната година. Освен Министерство на туризма на щанда вземат участие още 10 изложители, измежду които са и общините Варна и Велико Търново. Представителите на бизнеса и феновете ще могат да се срещнат с разнообразния и първокачествен туристически артикул, който предлага България.

В първите 3 дни от ревюто достъпът е единствено за експерти. През почивните дни форумът ще бъде отворен и за аудитория. Обичайно туристите от Испания търсят у нас визити, свързани с природа и просвета. Интерес имат и към градски пътувания, като се обръща особено внимание на София, Пловдив, Велико Търново, Копривщица и Боженци.

FITUR е едно от най-големите туристически изложби в света. През предходната година присъединяване във форума взеха 9672 компании от 165 страни, като при интернационалното наличие се регистрира повишаване от 9%. Посетителите се усилиха със 6 на 100, достигайки близо 245 хиляди, от които по-голяма бяха експерти. Прогнозите са тази година участниците и посетителите да са повече спрямо 2018 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР