Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на обвинението на ...

Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на обвинението на

Ангелкова отговори задочно на Симеонов за имота си в Драгалевци

Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на обвиняването на водача на НФСБ Валери Симеонов, че не е заявила парцел в столичния квартал "Драгалевци ".

Тя написа във "Фейсбук ", че парцелът е бил закупен в края на 2018 година и следва да бъде заявен в годишната декларация за имущество и ползи, която се подава за предишна календарна година. Срокът за това е до 15 май тази година, акцентира Ангелкова.

Относно типа на парцела тя прецизира, че става въпрос за имот урегулиран аграрен парцел (дворно място от 1253 кв.м.), като къщата и гаражът ще бъдат съборени, защото са негодни за прилагане.

Ангелкова показва и че при инспекция на пазарните цени на УПИ в региона, както и на осъществените действителни покупко-продажби в Агенцията по вписванията, може да се откри, че договорката е осъществена на пазарна цена. По отношение на средствата, с които парцелът е закупен, министърът прецизира, че те са от родителите ѝ и всички налози са платени.

Ангелкова е безапелационна, че цената на покупко-продажбата дава отговор на действителната пазарна цена все още на осъществяване на договорката и съгласно самостоятелните характерности на съответния парцел.

Припомняме, че през вчерашния ден Валери Симеонов посъветва премиера да си огледа министрите. В коридорите на Народното събрание той предложи на публицисти да ревизират жилище на адрес в столичния квартал "Овча купел ". Тогава обаче Симеонов отхвърли да уточни категорично чия благосъстоятелност е въпросният парцел.

По-късно стана ясно, че става въпрос за жилище на министъра на туризма.

В отговор на обвиняването Ангелкова сподели нотариалния акт на жилището, твърдейки, че всички документи са изрядни. Тогава тя съобщи, че Симеонов явно демонстрира мощни усеща към нея.

По-рано през днешния ден пък водачът на НФСБ продължи с разкритията. Той подсказа на публицистите да ревизират и парцел в "Драгалевци ", тъй като някой живеел, само че не го е показал в данъчната си декларация. Както стана ясно, това още веднъж се оказа министърът на туризма.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg