Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на обвинението на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на обвинението на
Коментари Харесай

Ангелкова отговори задочно на Симеонов за имота си в Драгалевци

Министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на обвиняването на водача на НФСБ Валери Симеонов, че не е заявила парцел в столичния квартал "Драгалевци ".

Тя написа във "Фейсбук ", че парцелът е бил закупен в края на 2018 година и следва да бъде заявен в годишната декларация за имущество и ползи, която се подава за предишна календарна година. Срокът за това е до 15 май тази година, акцентира Ангелкова.

Относно типа на парцела тя прецизира, че става въпрос за имот урегулиран аграрен парцел (дворно място от 1253 кв.м.), като къщата и гаражът ще бъдат съборени, защото са негодни за прилагане.

Ангелкова показва и че при инспекция на пазарните цени на УПИ в региона, както и на осъществените действителни покупко-продажби в Агенцията по вписванията, може да се откри, че договорката е осъществена на пазарна цена. По отношение на средствата, с които парцелът е закупен, министърът прецизира, че те са от родителите ѝ и всички налози са платени.

Ангелкова е безапелационна, че цената на покупко-продажбата дава отговор на действителната пазарна цена все още на осъществяване на договорката и съгласно самостоятелните характерности на съответния парцел.

Припомняме, че през вчерашния ден Валери Симеонов посъветва премиера да си огледа министрите. В коридорите на Народното събрание той предложи на публицисти да ревизират жилище на адрес в столичния квартал "Овча купел ". Тогава обаче Симеонов отхвърли да уточни категорично чия благосъстоятелност е въпросният парцел.

По-късно стана ясно, че става въпрос за жилище на министъра на туризма.

В отговор на обвиняването Ангелкова сподели нотариалния акт на жилището, твърдейки, че всички документи са изрядни. Тогава тя съобщи, че Симеонов явно демонстрира мощни усеща към нея.

По-рано през днешния ден пък водачът на НФСБ продължи с разкритията. Той подсказа на публицистите да ревизират и парцел в "Драгалевци ", тъй като някой живеел, само че не го е показал в данъчната си декларация. Както стана ясно, това още веднъж се оказа министърът на туризма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР