Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква с 5% повече туристи

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква с 5% повече туристи
Коментари Харесай

Ангелкова очаква с 5% повече германски туристи това лято

Министърът на туризма Николина Ангелкова чака с 5% повече туристи от Германия това лято на фона на задаващия се спад на руснаците.

Към момента има спад с към 5% на съветските туристи в България, разбори сочат, че руснаците ще пътуват по-малко това лято, а и самата Ангелкова при визитите си в Русия приказва за задържане на миналогодишните достижения от 559 хиляди души, а не за растеж.

Германците през предишния летен сезон са били първи пазар за България с над 700 хиляди души, а с посетилите страната отвън летните месеци броят им доближава 870 хиляди Данните са били изнесени на среща на Ангелкова с представители на Християндемократическия съюз от района на Щутгарт, заяви пресцентърът на ведомството.
На срещата с актива на партията на Меркел в Баден-Вюртемберг Ангелкова е била питана за тактиката за туризма и е дала отговор, че проектите са за привличане на повече посетители навътре в страната посредством международни спортни събития и програмата на Пловдив като културна столица на Европа следващата година.

Съвместно с 11 страни от Балканския район създаваме туристически артикул за привличане на туристи от далечни пазари, е споделила Ангелкова като е определила самодейността за един от триумфите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР