Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че ще заведе дело

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че ще заведе дело
Коментари Харесай

Ангелкова завежда дело срещу бившия си заместник Бранимир Ботев

Министърът на туризма Николина Ангелкова разгласи, че ще заведе дело за клюка против някогашния си заместител Бранимир Ботев .

Повод за нейното изказване в обществената мрежа Facebook, е информацията от Ботев, че в четвъртък вечерта маскирани се пробвали да нахлуят в дома му , само че по случайност били осветени и откакто прескочили оградата се върнали обратно.

 Маскирани пробвали да нахлуят при фамилията на някогашен зам.-министър на туризма Обновена
Маскирани пробвали да нахлуят при фамилията на някогашен зам.-министър на туризма

Мъжете прескочили оградата към 22 часа

Инцидентът е станал в Евксиноград, покрай държавната резиденция. Пред същата телевизия Ботев бе безапелационен, че става дума за заплашване и напомни свое изявление от преди три дни, в което подлага на критика настоящето ръководство на министерството на туризма, че оставя промишлеността в ръцете на мутрите .

Ангелкова изясни, че планува да заведе дело, тъй като: " се вършат опити за интервенция на моето име и името на институцията по отношение на възможни престъпни действия ".

" Завеждам дело за клюка поради опитите за интервенция на моето име и името на институцията по отношение на възможни престъпни действия. Подобни връзки са безусловно безпочвени ", написа тя.



Пред публицисти по-късно тя изяснява, че реагирала занимателно на ужаса, за който описа Ботев.

" Чудя се да се дръзвам ли... извънредно занимателно реагирах сутринта, тъй като взех решение в действителност, че може би е първи април, обаче сме август месец. И е извънредно неуместно да се приказват такива меко казано неуместни изказвания в ефир и това да основава някакви внушения, които сами по себе си граничат със здравия разсъдък ", разяснява по-късно пред публицисти Ангелкова, представена от bTV.

 Борисов освободи Бранимир Ботев от туризма
Борисов освободи Бранимир Ботев от туризма

Длъжността ще бъде поета от Ирена Георгиева

Припомняме, Ботев беше част от нейния екип до началото на 2015 година като предопределение на Патриотичния фронт. Преди това той беше в кабинетите " Орешарски " и " Близнашки ". Ангелкова беше в спор с този собствен заместител министър още от началото . Срещу работата на Ботев протестираше и туристическият отрасъл.

Срещу Бранимир Ботев имаше подписана декларация от 18 сдружения в туризма , които го упрекваха за спрени евро пари. На негово място бе назначена Ирена Георгиева. Тя е била ръководител на Асоциацията на Българските туроператори и туристически сътрудници, както и президент на ЕСТАА (The European Travel Agents`and Tour Operators`Associations).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР