Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Министър Ангелкова проведе работна среща с посланика на Албания у нас

Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Албания в България Н.Пр. Киряко Курета и разиска с него опциите за разширение на взаимното съдействие в бранша.

През 2017 година над 34 хиляди албански туристи са посетили България, което слага страната на 27-о място в класацията за задграничните ни гости. Двамата акцентираха, че опциите обаче са доста по-големи, тъй като нашите нации и страни към момента не се познават добре като история, просвета и туристически капацитет. По тази причина наклонността за увеличение на взаимния туристопоток е реалност.

Министър Ангелкова подчертава, че един от целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018-а са интеграцията на Западните Балкани и икономическият разцвет на страните в тази част на Европа. Това може да се реализира и благодарение на туризма, който регистрира обнадеждаващи резултати в трансграничното партньорство, стана ясно от думите й.

Николина Ангелкова заяви, че Министерството на туризма е готово да инициира в най-скоро среща на министрите на туризма от района и основаване на интернационална работна група за основаване на общ Балкански маршрут. Инициативата ще бъде ориентирана към промотиране на страните от полуострова на общи пазари, в това число далечни, разясни тя.

Посланик Курета поддържа концепцията и съобщи, че неговата страна би се включила към такава среща, която ще насърчи туризма и икономическите контакти, и тласък за това е дало сполучливото осъществяване в София на срещата на отрасловите министри „ Туризъм и стопански напредък “ в границите на Българското европредседателство. Той изрази също подготвеност да бъде основана и двустранна смесена комисия за продан на опит в бранша.

Министър Ангелкова напомни, че страната ни ще е хазаин през ноември 2018 година на втория Международен конгрес на международните цивилизации и античните направления взаимно със Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации. Чрез посланика тя предложения албанския министър на туризма и околната среда Бленди Клоши да се включи във форума и изрази вяра, че двустранните контакти в бранша ще се развиват възходящо и с устойчиви темпове.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР