Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Ангелкова: Работна група ще подготви мерки за сътрудничество в туризма между България и Черна гора

Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила се срещна с Павле Радулович, министър на устойчивото развиване и туризъм на Черна гора.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Двамата разговаряха в навечерието на срещата на високо равнище на министрите на туризма на страните членки на Европейски Съюз „ Туризъм и стопански напредък “ в София, която е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Следвайки двустранното съглашение от юни 2016 година сред България и Черна гора, министър Ангелкова предложи да се сътвори взаимна работна група сред министерствата на двете страни, която да начертае ограничения за развиване и съдействие в туризма. Ще се обсъдят дейности за по-добро показване на културно-историческите обичаи, както и за улеснение на процедурите за продан на туристи сред България и Черна гора.

"Туризмът е с значим принос за българската стопанската система. Приходите в бранша през 2017 година са 6,6 милиарда лева, като делът на бранша в Брутният вътрешен продукт е близо 13% ", означи министър Ангелкова. Тя осведоми госта за основаната Карта на капиталовите планове, която Министерството на туризма интензивно промотира пред задгранични вложители. "Основната ни цел е да превърнем страната в целогодишна туристическа дестинация, която предлага първокласен и конкурентен артикул ", добави министър Ангелкова.

6 619 са били гостите от Черна гора, посетили страната ни през 2017 година Ръстът по отношение на 2016 година е над 16%. Двамата министри се договориха да обменят опит в областта на туризма. Черна гора ще показа практиките си за привличане на задгранични инвестиции в бранша, а България от своя страна ще осведоми Черна гора за триумфите си в развиването на зимния туризъм.

Пред своя сътрудник министър Ангелкова показа опцията на страната ни да се разпространява, с помощта на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя изясни, че за туризма това е от извънредно значение. "Ще покажем, че България е сигурна дестинация, предлагаща първокласен и разнороден туристически артикул ", съобщи българският министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР