Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Министър Ангелкова се срещна с представители на „Бъдеще за туризма“

Министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard организира работна среща с представителите на Обединение “Бъдеще за туризма “ Георги Пасев и Свидна Динева. Бяха разисквани проблемите в бранша, изправен пред невиждана рецесия поради международната пандемия от COVID-19.

Работим интензивно с всички в туристическия отрасъл, позицията ни е, че в съдействие можем да се оправим с невижданата рецесия, а за това са нужни общи старания и градивни решения. Очертахме съответни области за взаимна активност, с цел да можем оптимално бързо да спомагаме на бизнеса, на работещите в туризма да се оправят с тежката обстановка, с цел да се подсигурява здравето на туристите, заяви министър Ангелкова.

Ангелкова с значимо предупрежение за българите, които желаят да почиват в Гърция или Турция

Една от сферите на двустранното съдействие е полемиката за основаване на Гаранционен фонд в туризма, който ще помогне да се преодоляват последствията от неосъществени по разнообразни аргументи пакетни пътувания и почивки. Продължаваме разискването с сектора на тази тематика, която бе инициирана преди няколко години от нас, само че тогава не получи поддръжка от бизнеса в бранша, разясни министър Ангелкова.

Тя срещна събеседниците си с препоръчаните от Министерството на туризма законодателни промени за поддръжка на сектора, свързани с актуалната сериозна обстановка в туризма. Важен миг в тях е предлагането да се удължи до 12 месеца срокът за възобновяване от туроператори на суми на туристите поради неосъществени при рецесията ваканции и почивки. Идеята бе подкрепена от представителите на обединяването, в което вземат участие туроператори, туристически сътрудници, притежатели тук-там за настаняване и изхранване, екскурзоводи и превозвачи. Бе реализирана договореност специалисти на “Бъдеще за туризма” да вземат участие в разнообразни формати, инициирани от министерството, за разискване на значими за бранша въпроси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР