Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Ангелкова очаква по-добър летен сезон от миналогодишния

Министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard изрази вяра летният туристически сезон да се развива с темповете от предходната година и даже с по-добри. В момента се борим за много съществени растежи в границите на към 10% за записванията, уповавам се да успеем да ги осъществяваме, разяснява министърът пред публицисти. Тя взе участие в срещата с управленията на туристическия отрасъл и на националните ни курорти.

Министърът сподели, че това лято целият потенциал за България на банкрутиралия туроператор "Томас Кук " е разпределен към другите водещи туроператори, а настрана от това са планувани и растежи на визитите. Практически ние сега договаряме растеж, добави министърът и уточни, че това се вижда от декларираните досега полети за летния туристически сезон - с 12 на 100 повече са декларираните полети на летището в Бургас, и с 8 на 100 повече - на летището във Варна. За немския пазар министърът заяви, че има растеж от 8 на 100 на декларираните полети за летище Варна, има растеж от 12 на 100 от Англия /за интервала май-октомври/.

Министърът регистрира, че за октомври, ноември и декември има растежи от над 9 на 100 на задграничните туристи, което, по думите на министъра, демонстрира, че стартира разширението на "крилата " на сезона с разнообразяването на предлагания туристически артикул и активизирането при здравния туризъм.

Николина Ангелкова ще се срещне през днешния ден с представителите на туристическия бизнес

В отговор на въпрос за резултата от короновируса върху туризма министър Ангелкова заяви, че още на 24 януари е получена информация през Европейската туристическа комисия от министъра на туризма и културата на Китай, че всички туристически пътувания от тяхна страна са спрени - както вътре в Китай, по този начин и изходящите туристически пътувания. Информирани всички български туристически асоциации, в това число и записаните в Министерството туроператори, с цел да бъдат подхванати нужните ограничения, изясни министърът. По думите й туристическите пътувания от Китай към България са малко - към 30 000, и в този смисъл не се чака възбраната за туристически пътувания на китайските жители доста да се отрази върху общия туристопоток. Ангелкова обаче посочи, че все още е рано да се вършат генерални прогнози. Министърът сподели, че към момента няма информация във ведомството дали има отлив при изходящия туризъм от България поради рисковия вирус.

Изпълнителният шеф на к.к. "Албена " АД Красимир Станев, разяснява, че в случай че заболяването се развие в големи размери, това ще бъде зле за туризма у нас и по света. Но мисля, че нещата ще отминат и особено за нас летният туризъм няма да бъде обиден, сподели Станев. Той осведоми, че досега записванията са с към 12 на 100 по-добри за "Албена " и те са главно от Централна и Западна Европа. Причината съгласно него е обвързвана и с отпуснатите от държавното управление спомагателни 15 млн.лева за реклама, което, по думите му, е било посрещнато извънредно добре от западните сътрудници. Те за първи път усетиха, че държавното управление застава на страна на туризма и това им вдъхна по-голямо доверие и те с по-голяма сигурност записват за България тази година по отношение на предходните, разяснява Станев, представен от Българска телеграфна агенция.

Друг фактор за упования растеж тази година е включването на България в листата на здравните каси на Германия, които могат да обслужват техни членове на територията на страната ни. Ние влязохме в един пазар от 80 млн. високо платежоспособни членове на техните здравни каси, които към този момент са наши евентуални клиенти, добави изпълнителният шеф на к.к. "Албена ". В момента записванията за нашия курорт са не повече от 100, само че ползата е огромен, а предстоящият пик ще е през идващите години, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР