Министърът на туризма Николина Ангелкова бе на работно посещение във

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова бе на работно посещение във
Коментари Харесай

Ангелкова се разбра с хотелиерите във Велинград

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе на работно посещаване във Велинград за среща с представители на локалната власт и туристическия отрасъл от района. Кметът на Община Велинград  д-р Костадин Коев благодари на министър Ангелкова за разбирането и поддръжката, която постоянно ни е оказвала, а ръководителят на „ Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Велинград и Западни Родопи ” - Златко Златанов,  благодари за приятелското отношение към  Велинград и туристическия отрасъл.

Д-р Коев изрази задоволството си, че всички са обединени и работят дружно за двете знакови събития, които ни предстоят на 1 и 2 септември.  Тогава  ще се празнува 10 години СПА столица на Балканите и 70 години от основаването на Велинград. От своя страна Николина Ангелкова даде обещание, че Министерството на туризма ще поддържа финансово тържествата за двата юбилея. 

Тя акцентира още, че премията за Велинград като СПА столица на Балканите, връчена през 2008 година от Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите  IHRA, е доста значима както за общината, по този начин и за страната ни. В хода на срещата бяха сложени редица въпроси от страна на хотелиерите, както и проблеми, които касаят локалната власт. Министър Ангелкова и доктор Коев дадоха отговор изчерпателно и поеха задължения за тяхното разрешаване. Ще се обърне особено внимание на общините, които са избрани като курортни центрове или национални курорти, с цел да ползват  предпочитано финансиране.

Министерството на туризма  работи по публичната поръчка за основаване на Единна система за туристическата информация (ЕСТИ), която би трябвало да свърже в действително време регистрите на хотелите с Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и общините, а до 6 месеца ще бъде подготвена и демоверсията на системата. След срещата министър Ангелкова националният представител от ГЕРБ Димитър Гечев и кметът доктор Коев посетиха ПГИТ „ Алеко Константинов ”, където се срещнаха с преподаватели и ученици на гимназията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР