Министърът на труда и социалната политика в оставка Деница Сачева

...
Министърът на труда и социалната политика в оставка Деница Сачева
Коментари Харесай

Деница Сачева: Гълъб Донев е професионалист, вярвам, че ще се справи

Министърът на труда и обществената политика в оставка Деница Сачева разяснява в " Денят стартира " служебния министър, който ще заеме мястото ѝ - Гълъб Донев.

Според нея той е експерт и Сачева изрази мнение, че ще се оправи със задачата.

" Той е прочут експерт в нашите среди, тъй че имам вяра, че той ще се оправи с тази позиция, уповавам се да не се поддаде на натиска на улицата и на реваншистки настроения ", добави тя.

Това, което следва, е да се види по какъв начин ще продължи поддръжката на страната за хората и бизнеса, тъй като актуалните ограничения работят до 31 май. Осигурени са средствата за тях и през юни, само че дали те ще продължат и под каква форма - това е решение, което би трябвало да вземе служебното държавно управление - счита Деница Сачева.

Добавката към пенсиите също би трябвало да се реши от служебния кабинет.

" Няма да оставим празен чек на служебното държавно управление. Голяма част от ограниченията бяха подложени на критика непрестанно, по-късно доста бяха поръчките, че има доста хора, които са по-добри от нас и могат по-добре да ръководят общите ни пари, които по-добре знаят от какво имат потребност бизнесът и хората. Дойде време, в което който имаше такива поръчки, да покаже на процедура какво може да направи ", разяснява Сачева.

Тя добави, че не обича да дава оценки, изключително на себе си, само че но във време на рецесия по думите й държавното управление е направило по този начин, че съвсем 1 млн. български жители да получат поддръжка.

" Получиха поддръжка над 30 000 компании, бяха непокътнати 300 000 работни места. Имаше доста сериозен пробив в бранша на туризма, на хотелиерството и ресторантьорството, тъй като там съвсем 1/3 от договорите изсветляха. Намирам това за много добър триумф ", съобщи Сачева.

Според нея в България е имало доста и разнообразни митинги, само че те са били най-вече политически, обществени такива не е имало, което счита, че би трябвало да се отдаде на съответната политика, която е водило държавното управление в обществената сфера. Сачева разяснява и неразбирателствата с майките с увреждания.

" Хората с увреждания имат потребност както от финансова поддръжка, по този начин и от обществени услуги, и от заместваща грижа, имат потребност и от съответна здравна обществена услуга. Хората, които са на улицата, считат, че единствената грижа, която страната би трябвало да направи, това е да заплаща на роднините на тези хора, да им дава пари и те да се грижат за тях ", сподели тя.

По думите ѝ хората с увреждания имат потребност и от самостоятелен живот, част от тях имат потребност от рехабилитация, от съответни обществени грижи, и не могат да се отхвърлят обществените услуги за сметка единствено на финансовата поддръжка за околните и роднините, която води от време на време до тежки зависимости както на самите родственици, по този начин и на самите хора с увреждания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР