Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, за когото

...
Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, за когото
Коментари Харесай

Narod.bg брои милионите: Лазар Лазаров дава 17 260 097 лв. за онлайн платформа, колко е комисионната?

Министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров, за който Narod.bg към този момент заяви, че е разпитван за схеми за 47 млн. лв. дружно с президента на КНСБ Пламен Димитров и някогашният началник на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, лъсна с следващата миришеща на корупция в изключително огромни размери социална поръчка.

Оказва се, че безусловно в последните дни на поста министър нежният Лазар Лазаров се сетил, че на ведомството е нужна онлайн платформа, за която е подготвен да заплати 17 260 097 лв., в случай, че съществуват подготвени платформи, които могат да се премодулират съгласно концепциите на министъра и на хората, които ще ги управляват.

Източник на Narod.bg от МТСП допусна, че задачата на великодушната социална поръчка евентуално е прибиране на тлъста комисионна тъкмо в последните дни от ръководството на този длъжностен кабинет. Друг търесне резултат е преодоляване и администриране на образованията за повишение на професионалната подготовка.

https://app.eop.bg/today/264283

Ето какво публично желае министър Лазаров:

Реклама

С изпълнението  на актуалната социална поръчка се цели създаване, администриране и поддръжка на систематична среда, част от план за основаването на виртуална платформа за електронно образование на възрастни, която ще даде единна цифрова среда за осъществяване на онлайн курсове за образование за придобиване на степен на професионална подготовка или по част от специалност и онлайн курсове за образование за придобиване на основни компетентности, за които това е допустимо.

Онлайн образованието ще се организира посредством виртуални класни стаи, виртуални библиотеки, виртуални лаборатории за практическо образование по специалностите и виртуални лаборатории за осъществяване на на практика задания по основни компетентности, за които това е допустимо.

Виртуалната платформа за електронно образование ще съдържа електронни запаси за учене (електронни образователни материали, електронни пособия, интерактивни уроци, електронни проби, задачи, и др.), които ще дават благоприятни условия и за независимо учене от лицата.

Максимална планирана стойност: 17 260 097 (седемнадесет милиона двеста и шестдесет хиляди и деветдесет и седем) лв. без Данък добавена стойност или 20 712 116,40 (двадесет милиона седемстотин и дванадесет хиляди 100 и шестнадесет лв. и четиридесет стотинки) лв. с Данък добавена стойност.

Срокът за приемане на предложения е 11 април, т.е., ДАНС има време за ревизира изнесените от Narod.bg обстоятелства, изключително в частта със съществуващи към този момент платформи, с цел да спре следващото напръскване на милиони с неразбираем претекст и цели.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР