Министърът на труда и социалната политика която урежда работещите да

...
Министърът на труда и социалната политика която урежда работещите да
Коментари Харесай

Мярка Запази ме: 24 лв. на ден за служители от затворени заведения и школи

Министърът на труда и обществената политика която урежда работещите да получат обезщетения от 24 лева дневно поради затварянето от 27 ноември до 21 декември.
Мярката се назовава " Запази ме " и обезпечава поддръжка за работещите в питейни заведения, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови центрове, просветителни центрове и други обучителни центрове и школи.
 Осигуриха 1,5 милиарда евро по оперативна стратегия за СПА курорти и хотели Осигуриха 1,5 милиарда евро по оперативна стратегия за СПА курорти и хотели
Балнео и спа курортите, както и хотелиерският бизнес в страната ще имат достъп до евросредства за осъществяване на планове по Оперативна п...
Освен тях право на обезщетения имат и заети във компании за образуване на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма. 
Допустими за подкрепяне са всички търговски обекти при положение, че комерсиалният обект се намира на територията на търговски център вид МОЛ като се изключи магазини за хранителни артикули, дрогериите, оптиките и зоомагазините. Компенсации ще може да получи и личният състав детски градини и ясли, кина, нощни заведения, пиано и нощни питейни заведения, нощни клубове и други сходни нощни заведения за развлечения на закрито. ще имат и уредниците на концерти, участващите в представления онлайн - оперни, оперетни, циркови и други театрални творби, работещите в музеи, режисьори, продуценти, сценографи, дизайнери на костюми и осветяване, механически експерти.
За обезщетенията, въвеждани с тази заповед, могат да аплайват и работещите по групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент, както и експертите в солариуми, сауни, салони за намаляване и масаж.
Всички те за не повече от 60 дни, в които са употребили неплатен отпуск по отношение на наложените ограничавания за реализиране на активността, за която са наети.
 Платформа дава психическа поддръжка за медици по време на пандемията и по-късно Платформа дава психическа поддръжка за медици по време на пандемията и по-късно
Екип от психолози, психотерапевти и психиатри оказва психическа поддръжка на медиците на първа линия. Платформата Happy Doctors дава...
За работещите на 8-часов работен ден , уговорена в главния им трудов контракт, компенсацията ще е 24 лева за всеки ден, в който са в неплатен отпуск. В случаите на ненапълно работно време размерът на компенсацията ще се дефинира съразмерно на уговореното работно време в трудовия контракт.
Работодателите са длъжни да запазят заетостта на служащите и чиновниците, за интервал, който е еднакъв на този, през който са изплащани обезщетения. Те би трябвало да осведомят работещите за опциите да получават средства по държавното разпореждане. Желаещите да получат тази финансова поддръжка е належащо да дават на работодателя в която показват интервала за прилагане на неплатен отпуск и банковата си сметка, по която да се изплащат обезщетенията. Работодателят или акредитиран негов представител ще подава в дирекция “Бюро по труда ” по месторабота документи за погашение на обезщетенията. Документите ще се преглеждат в период от 10 работни дни след приемането им. Агенцията по заетостта ще разгласява на интернет страницата си информация за работодателите и броя на техните служащи и чиновници, които са утвърдени или неодобрени за погашение на средства до 2 работни след вземането на решение за това.
Как да кандидатствате за средства по мярката " Запази ме " можете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР