Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева съобщи пред

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева съобщи пред
Коментари Харесай

До началото на октомври става ясно как ще бъдат увеличени пенсиите

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева заяви пред публицисти в Добрич, че се надява до края на септември или в първите дни на октомври да стане ясно по какъв начин ще бъдат увеличени пенсиите като следва решението да бъде взето на съдружен съвет.

Има няколко разновидността, които се разискват. Единият е да продължи добавката от 50 лв., различен е за преизчисляване на пенсиите с прихода от 2015 година като освен това състояние ще могат да бъдат преизчислени пенсиите на 1 100 000 души, сподели министър Сачева. По думите й третият вид е предлагането от синдикатите за преизчисляване на всички пенсии като се промени самостоятелният коефициент, тъй че да се резервира солидарният и обективен модел на общественото обезпечаване у нас. Различните разновидности общо биха коствали сред 1 милиард и 200 милиона лв. до 3 милиарда и 800 милиона лв. годишно, уточни Деница Сачева.

В отговор на въпрос кой вид тя избира, Сачева разяснява, че счита за добър модела, който е обвързван с индексация на самостоятелния коефициент, и да се продължи със съглашението със синдикатите и работодателите за швейцарското предписание. Според министъра по този начин хората ще бъдат подтиквани да се обезпечават на техните действителни приходи и всеки би трябвало да си дава сметка, че пенсията е заместващ приход, който регистрира персоналния принос.

При визитата си в Добрич Деница Сачева е разговаряла с ръководителите на дирекциите "Социално подкрепяне ", бюрата по труда и дирекциите на Главна ревизия по труда в района. В художествената изложба министърът има среща с представители на бизнеса на тематика "Мерки за опазване и обезпечаване на претовареност ", осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР