Министърът на транспорта на Финландия Санна Марин беше избрана от

...
Министърът на транспорта на Финландия Санна Марин беше избрана от
Коментари Харесай

Във Финландия залагат на млада надежда за премиер

Министърът на превоза на Финландия Санна Марин беше определена от нейната Социалдемократическа партия в неделя , с цел да стане най-младият министър-председател в страната, съобщи " Ройтерс ". Агенцията отбелязва, че с номинацията на Санна Марин ще бъде изработен опит, с цел да се избави петпартийната ръководеща коалиция, която беше разтърсена след оставката на Анти Рин.

34-годишната Санна Марин, чиято партия е най-голямата в петичленна ръководеща коалиция, ще бъде най-младият министър-председател в света , когато встъпи в служба в идващите дни.

Това ще стане в разгара на обща стачка. Конфедерацията на финландската промишленост пресмята, че стачките ще костват на фирмите общо 500 милиона евро (550 милиона долара) изгубени доходи.

Правителствената рокада във Финландия става в основен миг. Скандинавската страна е ротационен ръководител на Европейския съюз до края на годината. Хелзинки играе централна роля в напъните за приемането на нов бюджет за Съюза.

Марин има бърз напредък във финландската политика, откогато на 27 години стана началник на градския съвет на своя промишлен град Тампере.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР