Министърът на транспорта Христо Алексиев разпореди на компетентните държавни структури

...
Министърът на транспорта Христо Алексиев разпореди на компетентните държавни структури
Коментари Харесай

Транспортният министър нареди незабавно освобождаване на заседналия кораб край Яйлата

Министърът на превоза Христо Алексиев разпореди на способените държавни структури да стартират неотложно дейности по освобождението на

За задачата през последните дни са ангажирани всички виновни институции, с цел да се откри най-хубавото и безвредно решение и да се предотврати, оповестяват от ведомството.

Заповедта на министъра влиза в действие от през днешния ден. Тя планува б езопасно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и след това задържане на плавателния съд и товара до цялостното възобновяване на направените от страната разноски при интервенцията.

На мястото на случая е командирован изпълнителният шеф на ИА " Морска администрация " кап. Живко Петров, който дава отговор за координацията на предприеманите дейности.
 Пред екокатастрофа: корабът край Камен бряг се е наклонил и е с пробойни Обновена
Пред екокатастрофа: корабът край Камен бряг се е наклонил и е с пробойни

Екоактивисти упорстват за неотложно изваждане на транспортирания товар

От Министерството на превоза показват, че " безотговорното " отношение от страна на карабособственика е довело до цялостното ангажиране на държавните институции през последните дни. От ведомството са подхванали нужните дейности за застраховане на процедурата.

Алексиев бе безапелационен, че няма да толерира безконтролно отношение към здравето на хората, околната среда и нерегламентирани и непрозрачни търговски ползи.

Припомняме, корабът VERA SU плаващ под флага на Панама . Към момента управляващите не са оповестили и приложили проект за евакуиране на плавателния съд, а от Морска администрация оповестиха, че са за справяне с рецесията и чакат нов проект.
 Има ли теч на азотни торове в морето край Яйлата?
Има ли теч на азотни торове в морето край Яйлата?

Организации желаят оставката на шефа на Морска администрация

Прогнозите за идните дни са за утежняване на времето в региона , което би заплашило плавателния съд и съставлява евентуална заплаха за допускане на замърсяване. Корабът транспортира 3300 тона тор.

От ГЕРБ - Варна излязоха с позиция , че бездействието на служебния кабинет е незаконно и неприемливо. Те запитаха и дали бездействието не е поради пари и извиване на ръцете на корабособственика или на застрахователя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР