Министърът на търговията и икономическите отношения на Босна и Херцеговина

...
Министърът на търговията и икономическите отношения на Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

Сараево определи като „враждебен акт“ решението на Косово за увеличаване на митата за вноса от Сърбия и Босна и Херцеговина

Министърът на търговията и икономическите връзки на Босна и Херцеговина Мирко Шарович дефинира решението на Косово са налагане на 100-процентни мита за импорт на сръбски артикули неприятелски акт, който нарушава Централноевропейско съглашение за свободна търговия (ЦЕФТА), предава съветската осведомителна организация TACC, като се базира на сараевски портал Klix.ba, представени от " Фокус ".
„ Решението на Косово е безсмислено и реваншистко, и е резултат от вчерашното проваляне на Общото заседание на Интерпол. Босна и Херцеговина не заслужава това. Става въпрос за неприятелски акт. Когато въвеждате 10-процентови мита, може да има някаква икономическа логичност, само че такса в размер на 100% - това е сигнал, че страната не желае да сътрудничи с вас, съобщи Шарович.
По-рано министър-председателят на Косово Рамуш Харадинай разгласява известие в обществената мрежа „ Facebook “, от което стана ясно, че решението на Прищина влиза в действие неотложно. „ На днешното съвещание държавното управление на Косово реши да наложи 100-процентни мита върху вноса на артикули с генезис от Сърбия и Босна и Херцеговина, като се изключи интернационалните марки, изброени в приложението. Освен това държавното управление задължава Министерството на търговията и индустрията, и всички съответни институции да отстранен и предотвратят вероятния импорт и достъп до пазара на всички артикули, които опонират на формалното и конституционно название на Република Косово. Решението влиза в действие неотложно - способените институции са длъжни да го ползват “, написа Харадинай.
Косовският вицепремиер Енвер Ходжай разгласява пост в обществената мрежа „ Туитър “. „ Сърбия продължава нападателната си акция против Косово на интернационалната сцена. Това подкопава процеса на нормализиране. За да отбрани виталните си ползи, държавното управление на Косово реши да усили на 100% митата за импорт. Скоро ще бъдат обявни и спомагателни ограничения ", написа на собствен ред Ходжай.
Официален Белград към момента не е коментирал решението на Прищина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР