Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора отхвърли като неприемливи

...
Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора отхвърли като неприемливи
Коментари Харесай

Италианският спортен министър отхвърли съмненията за нов скандал Калчополи

Министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора отхвърли като неприемливи изказванията, че с отлагането на мачове поради епидемията от ковид се облагодетелстват избрани клубове. Ултрасите на Интер даже заговориха за ново издание на абсурда " Калчополи ", който взриви футбола в страната преди десетина години.

Заради ковид първо беше взето решение пет мача от кръга да се изиграят без аудитория, като измежду тях попадаше и дербито Ювентус - Интер. Изненадващо на идващия ден бе оповестено друго решение за отсрочване на мачовете за 13 май. Това провокира най-голямо неодобрение от страна на почитателите на Интер, тъй като тимът към този момент има един изместен мач със Сампдория и финалът на сезона се обрисува доста претрупан. Група последователи на " нерадзурите " стачкуваха пред офисите на Lega Serie A с банер " Калчополи, още веднъж ли се случва? ".
" В този миг е недопустимо да се взимат решения въз основата на настроенията на почитателите. Трябва да подчиним всичко на публичния интерес, както в политиката, по този начин и в спорта ", сподели министърът.  Привържениците на Наполи дадоха образец за отговорно държание. На мача с Торино беше разпънат транспарант " Няма съревнование в нещастието. Всички дружно против Коронавирус 19 ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР