Министърът на спорта на Франция заяви, че решението на правителството

...
Министърът на спорта на Франция заяви, че решението на правителството
Коментари Харесай

Заради Олимпиадата Париж гони бездомниците и просяците

Министърът на спорта на Франция съобщи, че решението на държавното управление да реалокира бездомните хора и търсещите леговище от столицата не е обвързвано с идните Олимпийски игри.

„ Имаме съществени проблеми със незабавното настаняване, само че това не е по виновност на Олимпийските игри. (…) Това е нещо, което стартира през април. Не бива да трансформираме Олимпийските игри в изкупителна жертва на всички наши разочарования “, съобщи министърът на спорта и олимпийските и параолимпийските игри Амели Оудеа-Кастера пред France 2.

От март държавното управление изиска от районите в цялата страна да основат краткотрайни центрове за настаняване на огромен брой бездомни хора и търсещи леговище, които да изоставен столицата.

Министърът на жилищното строителство на страната Оливие Клайн съобщи пред Народното събрание този месец, че доста хотели в столицата не желаят да дават краткотрайни жилища за бездомни хора и търсещи леговище през идната есен, защото чакат огромен брой клиенти по време на Световната купа по ръгби и Олимпийските игри през 2024 година

Местните политици показаха угриженост по отношение на проекта на държавното управление да насърчи хиляди бездомни хора и лица, търсещи леговище, да изоставен Париж.

Филип Салмон, кмет на Брюз, град в северозападен Бретан, покрай районната столица Рен, изрази несъгласието си с предлагането за основаване на нов център в неговия град.

„ Не поддържаме концепцията в нашия район да има център при условия, които считаме за неприемливи “, сподели той.

По данни на кметството на Париж към 150 000 души обитават във краткотрайни жилища в границите на Парижкия район, а към 3000 души нямат подобаващ заслон.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР