Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че вече се обмисля

...
Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че вече се обмисля
Коментари Харесай

Кралев: Вече обмисляме къде да е новият стадион

Министърът на спорта Красен Кралев разкри, че към този момент се обмисля терен и съответно място, на което да бъде издигнат нов стадион в София. След новината за обща кандидатура сред България, Гърция, Сърбия и Румъния за домакинство за Световното състезание по футбол през 2030 година, обаче, планът може да се трансформира в по-мащабен.

„ Говорили сме с госпожа Йорданка Фандъкова, те обмислят терен, който да ни дадат. Може да се трансформират малко изискванията в този момент, откакто ще се кандидатираме за Световно състезание. Но има време дотогава. Много забавен факт, доста значим политически знак за Балканите и обединяването е тази обща кандидатура ", показа Кралев.

Колкото до кандидатурата ни за Младежка зимна олимпиада през 2024, министърът на спорта разгласи: „ Шансовете ни са доста огромни. Трябва обаче да си напишем домашното, тогава възможностите ни са големи. Решението би трябвало да бъде взето 2020 година. Алпийските ски ще бъдат на Витоша, тези в зала също ще са съсредоточени в София, както и на Боровец някои надпревари. Трябва да се промен и проектът за ръководство на Витоша, тъй като в този момент е невероятно. Това доста елементарно може да бъде свършено ", добави той пред Българска национална телевизия.

„ Парите на спорта в новия бюджет са увеличени с 5%. Тези пари са главно за оперативни разноски. Всички поправки, новопостроени зали, всичко това е отвън тези бюджети. Ще има още повече средства за предолимпийска подготовка. Останалите отиват за нарастване на заплатите в спортните учебни заведения и други ", разяснява още Красен Кралев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР