Министърът на регионалното развитие и европейските фондове на Хърватия Габриела

...
Министърът на регионалното развитие и европейските фондове на Хърватия Габриела
Коментари Харесай

Хърватска министърка, блъснала дете, подаде оставка, премиерът не я прие

Министърът на районното развиване и европейските фондове на Хърватия Габриела Жалац, която при пътен случай в събота е блъснала с автомобила си 10-годишно момиченце, подаде оставка. Хърватският министър председател Андрей Пленкович обаче заяви, че я е отхвърлил, съобщи организация Хина, представена от Българска телеграфна агенция.

" Потресена съм от случая, незабавно предложих оставката си на премиера ", сподели през днешния ден Жалац, която също така е карала с брошура, чийто период бил изминал още през 2016 година

Тя добави, че е говорила с Пленкович незабавно след случая, като тази заран е подала оставката си. В събота обаче представителят на държавното управление Марко Милич сподели, че министърът нито е подала оставка, нито някой го чака от нея.

" Подадох оставка от морални и всевъзможни други аргументи. Това, което се случи с мен в събота, не бих желала да се случва на никого. Отидох до магазина, когато пред автомобила ми изскочи момиче. Аз го ударих, след което незабавно му помогнах доколкото можех. Повикахме полиция и Бърза помощ и я отведохме в болничното заведение във Винковци и оттова в Осиек ", описа Жалац, представена от организация МИА.

Според лекарите положението на детето е устойчиво и няма заплаха за живота му.

Що се отнася до шофьорската й брошура, министърът сподели, че защото не кара автомобил постоянно, не е проверила периода и не е видяла, че е невалидна, само че призна, че това не я оправдава. Тя се извини на хърватското общество, че заради неведение е карала без годно удостоверение за правоуправление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР