Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков увери, че

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков увери, че
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков: Правим всичко възможно, за да завършим всички инфраструктурни проекти

Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков увери, че държавното управление ще направи всичко допустимо да подкрепи завършването на всички инфраструктурни планове.

Пред БНР от Камарата на строителите алармираха, че има съществени опасности за ВиК плановете поради неналичието на средства в размер на общо 450 млн. лв. за приключването им.

Инж. Иван Моллов изясни, че индексацията по плановете, утвърдена в размер на 15%, е извънредно незадоволителна и разликата до действителното повишаване би трябвало да бъде поета от държавната хазна.

От своя страна отрасловият министър отговори, че тези средства не са по никакъв начин малко.

Веднъж оперативните стратегии, по които се употребяват парите, се обезпечи 15% индексация, а другата част индексацията, която касае ВиК сдруженията, те също ще бъдат обезпечени, за всяко ВиК сдружение по друг метод, тъй че не считам, че обсегът на парите, за които в действителност се нуждаят, е чак толкоз огромен, тъй като индексацията касае на процедура единствено интервал, в който строителство следва да бъде индексирано, т.е. 15% върху целия контракт не е по никакъв начин малко. Държавата ще би трябвало да направи всичко допустимо да обезпечи финансиране на индексацията, разяснява министър Шишков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР