Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова инспектира строителна

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова инспектира строителна
Коментари Харесай

Регионалният министър инспектира строеж на АМ Хемус, оказа се, че обектът е без разрешително

Министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова инспектира строителна площадка на Автомагистрала „ Хемус “ при бъдещия пътен възел с пътя Русе – Велико Търново, където има ситуиран огромен брой строителна техника.

Оказва се, че обектът има направен план, само че няма позволение за градеж. Според министър Комитова обаче се вижда, че се копае. Тя посочи, че са доста надалеч от разрешението за градеж, тъй като има Подробен устройствен план и отчуждителни процедури. Попита също за какво са давани пари предплатено.

" За сектор 6, според отчета на Сметната палата, са платени предплатено към 90 млн. лв. на компания Х, с цел да купува материали за бъдещи градежи ", сподели районният министър, представена от Българска национална телевизия.

" Първо проверихме един камион с документи и откакто направихме инспекцията по документи, свързани със свлачища, пътища и други градежи, в този момент сме тръгнали на инспекции на място. Проверките, които вършим касае осъществяване на строителни поправки за 600 млн. на компании, които са полагали асфалт, работили са и би трябвало да установим дали са осъществени, и би трябвало да ги изплащаме. Другата група инспекции е на обекти като този, където би трябвало да установим какво се случва на място ", изясни Комитова.

По думите на министъра от през вчерашния ден до през днешния ден има основни промени по тази площадка. Тя сподели фотоси от вчерашния ден, като изясни, че през днешния ден има доста огромна организация да се работи на този градеж. Вчера е било изцяло друго.

Комитова повика строителя на обекта, който изясни, че строителната площадка, на която се намират сега е паркинг - техниката стои, защото е била преместена от различен паркинг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР