Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи пред

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи пред
Коментари Харесай

Ремонтират 5 от 17 мостови съоръжения в лошо състояние по магистралите

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков заяви пред публицисти в министерския съвет през днешния ден, че пет от 17 мостови уреди в неприятно експлоатационно положение по автомагистралите се ремонтират. Три от тях са на автомагистрала " Хемус ", а две - на " Тракия ".

До края на месеца ще стартират ремонтите на още три мостови уреди - два по " Хемус " и един на " Тракия ", като за задачата ще се сътвори нужната организация на придвижването.

Министърът подсети, че предходната година са били ремонтирани седем уреди по двете автомагистрали. Парите за ремонтите на тези мостове са над 130 млн. лв.. Министърът подсети, че тези уреди са строени преди повече от 45 години и експлоатационният им период е на път да изтече.

Министър Нанков сподели, че е уверен, че ремонтите ще приключат до първи ноември и при въвеждането на зимното поддържане на автомагистралите ще бъде възобновено придвижването на тежкотоварните коли. Останалите мостове съгласно опциите на бюджета планово ще бъдат ремонтирани в границите на 2019 - 2020 година

Министърът направи този коментар, откакто с финансовия министър са показали на премиера план на нужните средства за ремонт на мостови уреди по автомагистралите и първокласните пътища, които са в тежко експлоатационно положение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР