Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение
Коментари Харесай

Започва строителството по "Хемус" от Ябланица до "Боаза"

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков издаде позволение за градеж на автомагистрала " Хемус " в правата от Ябланица до пътен възел " Боаза ". Участъкът от км 78+500 до км 87+800 е с дължина от близо 9 км. Това оповестява пресцентърът на строителното министерство.

Освен строителството на новата магистрална права, се планува и рехабилитация на близо 400 м от директното трасе при км 78+500, където в този момент автомагистралата свършва, и строителство на етапна връзка при км 87+600 наоколо до село Брестница за връзка с път I-4 Коритна - Белокопитово.

Проектът включва и рехабилитация на външните водопроводи за селата Брестница и Златна Панега, които попадат в трасето на аутобана и полагане на тръбна мрежа за интелигентни транспортни системи по продължение на новия сектор. Ще се извърши и реорганизация на далекопровод.

Издаденото позволение за градеж планува при нужда от в допълнение изместване на заварени законно построени уреди, да се показват капиталови планове по реда на Закона за устройство на територията.

При установяването на свлачища по трасето пък ще би трябвало да се уведоми министерството, а дейностите в санитарно-охранителните зони ще стартират след координиране с Басейнова дирекция " Дунавски регион ".

Разрешението за градеж разпорежда авансово осъществяване на обекта, който е избран за стратегически.

Договорът за строителството на магистралната права с Консорциум " ХВП Ябланица " бе подписан през юли 2017 година Срокът за строителство е 910 дни, като от тях 180 дни са планувани за планиране, а 730 дни са за създаване на обекта. При реализацията на плана ще бъдат построени 5 селскостопански подлеза, 2 такива надлеза, както и подлез при общинския път от Брестница към пещерата " Съева дупка ".

Автомагистралната права ще бъде с по две ленти за придвижване в посока по 4 м, две ленти за прекъсване по 3 м, междинна разграничителна линия - 2 м, водещи линии и банкети.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР