Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение
Коментари Харесай

Разрешиха строежа на още 9 км от Хемус след Ябланица

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков издаде позволение за градеж на Автомагистрала „ Хемус " в правата от Ябланица до п.в. „ Боаза ". 

Участъкът е с дължина от близо 9 км. Освен строителството на новата магистрална права, се планува и рехабилитация на близо 400 м от директното трасе при км 78+500, където в този момент автомагистралата свършва, и строителство на етапна връзка при км 87+600 наоколо до село Брестница за връзка с път I-4 Коритна - Белокопитово. Проектът включва и рехабилитация на външните водопроводи за селата Брестница и Златна Панега, които попадат в трасето на аутобана, и полагане на тръбна мрежа за интелигентни транспортни системи по продължение на новия сектор. Ще се извърши и реорганизация на далекопровод.

Издаденото от министър Нанков позволение за градеж планува при нужда от в допълнение изместване на съществуващи, законно построени и заварени по смисъла на Закон за устройство на територията мрежи и уреди на техническата инфраструктура, наранени от строителството на обекта, да се показват за одобрение капиталови планове по реда на Закон за устройство на територията, възможни по настоящия обстоен организационен проект и съществуване на координиране със заинтригуваните експлоатационни сдружения. При определяне на свлачищни процеси по трасето на обекта, следва да се уведоми Министерство на регионалното развитие с оглед тяхното вписване и мониторинг, както и съблюдаване на условията на чл.96 от Закон за устройство на територията. Строително-монтажните работи в санитарно-охранителните зони ще стартират след координиране с Басейнова дирекция „ Дунавски регион ".

Разрешението за градеж разпорежда авансово осъществяване на съображение член 60, алинея 1 от Административнопроцесуалния кодекс за отбрана на изключително значими държавни и публични ползи, защото обектът е първа категория.

Договорът за строителството на магистралната права с Консорциум „ ХВП Ябланица " бе подписан през м. юли 2017 година Срокът за строителство е 910 дни, като от тях 180 дни са планувани за планиране, а 730 дни са за създаване на обекта.

При реализацията на плана ще бъдат построени 5 селскостопански подлеза, 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път от Брестница към пещерата „ Съева дупка ". Автомагистралната права ще бъде с по две ленти за придвижване в посока по 4 м, две ленти за прекъсване по 3 м, междинна разграничителна линия - 2 м, водещи линии и банкети.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР