Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира във

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира във
Коментари Харесай

Министър Нанков инспектира строителството на кораб за маркиране на Дунав

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков инспектира във Варна строителството на български транспортен съд за маркиране на плавателния път по долното течение на река Дунав, оповестяват от районното министерство.
 Николай Нанков ревизия  Николай Нанков ревизия  Николай Нанков ревизия  Николай Нанков ревизия
Той е на стойност 5,150 млн. лева и е част от огромния план “FAIRway Danube”, подсилен от Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район.

Изпълнителният шеф на ИА”Проучване и поддържане на река Дунав” към министерството на превоза Павлин Цонев осведоми, че корабът ще бъде подготвен през август 2018 година, а името му ще бъде определено с конкурс.

Основната му задача ще е да слага навигационни знаци за обозначаване на плавателната част на реката. Ще бъдат инсталирани и 10 автоматизирани хидрометрични станции.

По “FAIRway Danube” неотдавна в Русе беше доставен нов катер за хидрографски измервания, с който ще се събира точна информация за измененията, настъпващи в сериозните сектори, се показва в известието. Проектът цели възстановяване на корабоплаването и навигацията по р. Дунав и нейните плавателни притоци. Партньори са Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, България и Румъния. Средствата са обезпечени от Механизма за свързване на Европа.

Целият бюджет, очакван за България в границите на “FAIRway Danube”, е 7,8 млн. евро.
През 2018 година България е ротационен ръководител на Дунавската тактика, на която Министерство на регионалното развитие е народен координатор.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР