Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира ремонта

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира ремонта
Коментари Харесай

До Гергьовден ще е готово изцяло едното платно на околовръстното около Казичене

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков инспектира ремонта на сектор от източната дъга на дясното платно на Софийския околовръстен път от Казичене до Автомагистрала „ Тракия “, който стартира през вчерашния ден. Очаква се за Гергьовден да бъде пуснато придвижването в платното, което беше напълно лимитирано поради осъществяваните действия. Трафикът се пренасочва в двете посоки в платното в посока Автомагистрала „ Хемус “.

Ремонтните действия включват студено фрезоване на асфалтобенната настилка, полагане на геомрежа, на нова асфалтова настилка, пътната сигнализация и ограничаващите системи.

Скоро ще стартира ремонтът на втория сектор от пътното оборудване над “Цариградско шосе ” до разклона за село Лозен. До края на юни се чака дейностите да приключат.

През предходната година беше осъществен ремонтът на лявото платно.

По-късно денем районният министър направи и оглед на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом в региона на Петрохан. Пътят е построен през 1970 година и на сектора Бучин проход – Петрохан през годините е юридически единствено предпазен ремонт.

С над 22 млн. лева от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ ще бъдат рехабилитирани 43 км от второкласния път Костинброд – Бучин проход – София – Берковица. Те са включени в лот 2 Костинброд - Бучин проход с дължина  малко над 22 км и лот 3 Бучин проход – Берковица с дължина близо 20,8 км. Със завършването на двата лота и с изпълнената рехабилитация на сектор с дължина 33 км от прохода „ Петрохан “ до Боровци в област Монтана по стратегия „ Транзитни пътища V “ целият проход ще бъде главно ремонтиран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР