Министърът на регионалното развитие и благоустройството каза кога може да

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството каза кога може да
Коментари Харесай

Бургаски депутати показаха в парламента окаяния път между Руен и Айтос

Министърът на районното развиване и благоустройството сподели по кое време може да стартира ремонтът и какво се случва с плана за обхода на Айтос

Бургаските депутати от Движение за права и свободи Севим Али и Ешереф Ешереф демонстрираха от трибуната на Народното събрание фотоси на окаяния път от контролно-пропусквателен пункт Руен до Айтос. Повече от година те упорстват за незабавни ремонтни дейности. Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков е следващият, оглавил ведомството, пред който те слагат въпроса. 

През миналата седмица в Народното събрание те още веднъж попитаха министъра планува ли се рехабилитация на сектора и по кое време най-рано може да стартира тя. 

„ Това са настоящи фотоси от предходната седмица. Снимки, на които доста ясно се вижда положението на пътя, дупките, които са по пътя, и всички пропадания по самия път. Аз ще Ви ги дава, с цел да придобиете действителна, образна визия за пътя, защото в действителност търпението на хората се изчерпва. Състоянието му в действителност е причина и огромна заплаха и за здравето, и за живота на ползвателите на тези пътна права “, означи Севим Али от трибуната на Народното събрание. 

Той добави, че пътят се употребява както от всички общини в Бургаска област, по този начин и от жителите на Варненска и Шуменска област, за които е най-пряката и желана връзка към Автомагистрала „ Тракия “.

Министър Шишков отговори, че близо 10-километровият сектор е включен в капиталовата стратегия на Агенция „ Пътна инфраструктура “. За обекта има направен софтуерен план. Предвидени са ремонт на пътната настилка и оборудванията, отводнителни мероприятия, ландшафтно оформяне, ремонт на развалени знаци и ограничаващи системи, полагане на нова хоризонтална маркировка и други. 

„ Изпълнението на ремонтните действия ще бъде заложено в програмата за 2023 година и при съществуване на финансов запас ще стартира възобновяване на експлоатационното положение на трасето “, сподели районният министър. 

Севим Али сложи въпроса и за обхода на Айтос. За оптималната сигурност на пътя, построяването на двете кръгови кръстовища на ул. „ Хаджи Димитър “, така наречен „ пътят на гибелта “, няма да реши съществено казуса, сподели Севим Али и добави: „ Както се случи Северният обход на град Бургас, по този начин може да се случи и Северният обход на град Айтос. Това е въпрос на цели “.

„ Безсмислено е да разясняваме какъв брой е значим пътят, тъй като това в действителност е по този начин. Без да се извинявам, ще кажа, че всички поправки, които са възлагани от републиканската пътна мрежа в границите на изтеклата предходна година, са възлагани от предходното управление на Пътната организация и районното министерство. Това, което можем да създадем, е да се завършат ремонтите и да се направи по-добра стратегия за идната година “, сподели Шишков. 
За да се случи планът, би трябвало да се извърши изменение в Общия организационен проект на града. Това е споделил Шишков и пред кмета на Айтос Васи Едрев. 

„ Министерството на районното развиване и сътрудниците от АПИ са разполагаем да оказват помощ на Общината, тъй че в действителност да се приключи тази процедура по изменение на Общия организационен проект, която ще даде съображение да бъде направен механически план и, естествено, обстоен организационен проект, с цел да може да бъде построен този обход. Оставаме разполагаем в действителност да можем да реализираме един по-траен резултат в този проблем “, добави служебният министър.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР