Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова откри

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова откри
Коментари Харесай

Министър Комитова откри нарушения по трасето на участък 6 от АМ „Хемус“

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Виолета Комитова откри нарушавания при почнали строителни работи по трасето на сектор 6 на автомагистрала „ Хемус “ в региона на бъдещия пътен възел при пътя Русе – Велико Търново. В осъществена от нея ревизия се включиха също заместник-министър Тодор Анастасов и ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Апостол Минчев, оповестиха от министерството на районното развиване и благоустройството.

На мястото е осъществено почистване на хумусен пласт и са изпълнени диги. Там е ситуирана огромен брой строителна техника, за разлика от вчерашния ден, през който е имало единствено няколко багера. Присъствали са и строителни служащи, които не беше ясно каква активност ще правят. " Направи усещане, че струпаната от през вчерашния ден до през днешния ден техника – към 50 нови строителни машини, в това число самосвали, булдозери, фадроми, багери, контрастира на видяното през вчерашния ден, което по никакъв метод не показваше, че на мястото ще се прави строителна активност ", означи министър Комитова. Техниката, очакваща инспекцията на строителния министър, беше повече от служащите, които бяха пристигнали на мястото, наподобяващо повече на ревю за строителна техника.

" За обекта има план, само че няма издадено позволение за градеж ", изясни районният министър.

Констатация за нарушаванията са създали и чиновници на Регионалната ДНСК - Велико Търново. Предстои те да се срещнат с нужните документи, след което ще бъде публикуван констативен протокол за осъществени действия в нарушаване на Закона за устройство на територията.

Министър Комитова разяснява, че поради нуждата от осъществяването на подготвителни процедури до издаването на позволение за градеж и започване на действителни строителни действия по обекта ще се стигне след 4-5 години. За него " Автомагистрали “ ЕАД предплатено е превела към 90 млн. лева за доставка на материали и наем на машинизация. По време на инспекцията министър Комитова е посочила подписани контракти със заличени данни.

Авансовото превеждане на средства в огромен размер за обекти, чието строителство ще стартира след 4-5 години, е повода за промяната на управлението на държавната компания, изясни районният министър.

За следващ път ще бъде желано подпомагане от Национална агенция за приходите, която да направи инспекция за наличността на парите, стана ясно също по време на инспекцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР