Министърът на правосъдието Янаки Стоилов проведе среща с Джани Букикио,

...
Министърът на правосъдието Янаки Стоилов проведе среща с Джани Букикио,
Коментари Харесай

Правосъдният министър Янаки Стоилов се срещна с председателя на Венецианската комисия и с председателя на Европейския съд по правата на човека

Министърът на правораздаването Янаки Стоилов организира среща с Джани Букикио, ръководител на Европейската комисия за народна власт посредством право (Венецианската комисия) в Европейския ден на правораздаването. В Страсбург двамата разискаха съдействието сред Венецианската комисия и България в подтекста на навършващата се следващата година 30-та годишнина от участие на страната ни в организацията.

Министър Стоилов уточни, че в Националния проект за възобновяване и резистентност се планува продължение на взаимоотношението с Венецианската комисия и други европейски организации в областта на правото и акцентира, че е належащо мненията, които тези организации дават, да дават отговор съответно на изискванията в България. В отговор на по-ранни рекомендации на Комисията министърът на правораздаването обясни включените в Плана за възобновяване оферти за повишение на отговорността и отчетността на основния прокурор посредством предоставяне на функционални благоприятни условия той да бъде разследван, а не посредством основаване на нови структури.
 Янаки Стоилов е сюрпризиран от проф. Анастас Герджиков Янаки Стоилов е сюрпризиран от проф. Анастас Герджиков
Служебният правосъден министър професор Янаки Стоилов е сюрпризиран от решението на ректора на СУ " Свети Климент Охридски " проф. Атанас Г...

По време на срещата с ръководителя на Европейския съд по правата на индивида Роберт Спано и неговия екип бяха разисквани концепциите на управлението на Съда за въвеждане на тестов интервал от 2 години на решения по съкратена формула и за набелязване на каузи, които могат да имат огромно значение за развиването на юриспруденцията.

Янаки Стоилов съобщи, че настоятелно ще предложи на Висшия правосъден съвет да ускори съдействието и командироването на български съдии в Европейския съд по правата на индивида. Двете страни се сплотиха към мнението, че повишението на запознатостта с Европейската спогодба за правата на индивида може да докара до понижаване на неоправдателните присъди и доста редуциране на компенсациите, които страната би трябвало да заплаща за неоправдателни присъди.

На срещата участва и българският арбитър в Страсбург Йонко Грозев, както и беше извършен къс диалог с трима адвокати от българската секция на Съда.

Програмата на министър Стоилов продължава със срещи с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич и с генералния шеф на дирекция " Права на индивида и правова страна " към Съвета на Европа Христос Джакумопулос.
 Янаки Стоилов: Партиите на смяната закрепват статуквото Янаки Стоилов: Партиите на смяната закрепват статуквото
„ Голяма част от проблемите идват от декларираната рекламация за антисистемност на партиите на митинга. Те не си дадоха сметка, че с м...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР