Министърът на правосъдието Цецка Цачева подава оставка, научи "БАНКЕРЪ".Около 13.00

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева подава оставка, научи "БАНКЕРЪ".Около 13.00
Коментари Харесай

Цецка Цачева подаде оставка заради новия си апартамент

Министърът на правораздаването Цецка Цачева подава оставка, научи "БАНКЕРЪ ".

Около 13.00 часа Цачева ще направи изказване от Стара Загора.

Правосъдният министър е разискал решението си тази заран с премиера Бойко Борисов. Очакванията са Борисов да одобри оставката ѝ. Преди ден Цачева сезира КПКОНПИ и основния прокурор с искане за инспекция на имотната ѝ договорка с компанията "Артекс ".

Според информация на Антикорупционния фонд Цецка Цачева и нейната сестра Ирина получават от същата компания апартамент от 198,7 кв.м. и гараж 20 кв. м. на ул. "Юрий Гагарин " 20 в кв. Изток единствено за 285 740 лева, което прави 670 евро на кв.м. Министърът на правораздаването владее 3/4 идеални елементи от парцела, а нейната сестра 1/4.

Сделката е подписана през лятото на 2018 година.

Преди дни Цачева разяснява, че имала ангажимент да доплаща на "Артекс ". Тя сама ги е потърсила, откакто е видяла изкопа на градежа в квартала, в който живее. "Това, за което вие говорите като сдобиване, е в недодялан градеж, който е недовършен. С поето обвързване към компанията да доплатя цената сред акт 15 и акт 16 ", посочи правосъдният министър. На въпрос "към тези 285 000 ще добавите още какъв брой ", тя дава отговор: "Мисля към 220 000. Различна е пазарната цена на един парцел, който е приключен. "

Поредица от журналистически следствия откри, че с парцели от "Артекс " са се сдобили депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов и зам.-министърът на спорта Ваня Колева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР