Министърът на правосъдието Цецка Цачева обмисля дали да награди хигиенистката,

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева обмисля дали да награди хигиенистката,
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Камерите пред затвора разкриват шокиращи кадри

Министърът на правораздаването Цецка Цачева обмисля дали да награди хигиенистката, гонила пандизчиите, които избягаха във вторник денем от Централен Софийски затвор.

Правосъдният министър изясни, че след празниците ще намерения за решението дали да я награди .

Цачева разяснява, че през вчерашния ден е уведомила премиера и по негово предложение, с което тя е съгласна, е поискала оставките на краткотрайно изпълняващия длъжността основен шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и шефа на Софийския затвор.

Радев за бягството от пандиза: Не е по този начин с тази чистачка

След бягството от пандиза – оставки по разпореждане на Борисов

Чистачката, подгонила бегълците от пандиза: Стреляха по постовия

„ Видяното през вчерашния ден от мен на камерите е шокиращо, има незаконна немарливост

- в границите на минута и половина от Софийския затвор въоръжено лице, през основния вход с физическо съприкосновение с пост номер едно, съборен на земята, създаден изстрел - няма нещо, което да не е шокиращо в този случай “, безапелационна беше Цачева пред публицисти в Народното събрание.

Тя разказа като "действително тежко " ситуацията на работещите в местата за отнемане от независимост, защото единствено пост номер едно, който е директно до външния вход на бариерата, е въоръжен, останалите, според разпоредбите, не могат да носят никакви помощни средства, даже палки.

Бягството става след предаването на движимости, които са декларирани авансово ,

и няма персонален контакт с гости на рандеву, обясни Цачева. Пратката е получена от чиновници на пандиза, които, след обзор, са я предали. Предватрително Пелов е декларирал електронна игра "Тетрис ", в подобен тип те не са неразрешени, посочи министърът. Колев пък е изискал бързоварче.

„ Необяснимо е по какъв начин при режима, разпоредбите, заповедите за позволени движимости, пандизчиите са се оказали с оръжие. Особено Пелов, който е с огнестрелно оръжие “, уточни тя и удостовери, че е била сюрпризирана от това, което е видяла на записа.

Междувременно

синът на избягалия пандизчия Владимир Пелов беше освободен от ареста .

Младежът беше арестуван през вчерашния ден с претекст, че не сътрудничи на следствието.

20-годишният Владимир Стефанов беше арестуван в Ботевград и по-късно изместен в София. Полицията ревизираше съпричастността му към бягството.

Двамата въоръжени рецидивисти Радослав Колев и Владимир Пелов избягаха от Централния софийски затвор във вторник. На другия ден стана ясно, че хигиенистка в пандиза е единствената, която се е пробвала да спре двамата избягали нарушители, факт, който министърът на вътрешните работи Валентин Радев отхвърли. Освен това министърът на правораздаването Цецка Цачева и Валентин Радев обясниха в Народното събрание, че две министерства – на вътрешните работи и на правораздаването са знаели, че Владимир Пелов Стефанов, се е готвел да избяга още преди повече от година.

Владимир Пелов Стефанов излежава 30-годишна присъда за въоръжен обир на златарско ателие, похищение, в това число и на дете, и пукотевица по служители на реда през 2011 година, махленски е в две убийства – на братя от Ботевград. Неговият наследник беше задържан по съмнение, че му е оказал помощ.

27-годишният Радослав Колев излежава присъда от 26 години за ликвидиране по изключително нечовечен метод на чиновник на Национална агенция за приходите поради полова задявка.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР