Министърът на правосъдието Цецка Цачева е отстранила от работа зам.-началника

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева е отстранила от работа зам.-началника
Коментари Харесай

Зам.-шефа на Софийския затвор аут, регистрирани са тежки нарушения

Министърът на правораздаването Цецка Цачева е отстранила от работа зам.-началника на Софийския затвор Анатоли Борисов заради резултатите от инспекцията, осъществена след бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.
 Бягството на Пелов и Колев запечатано от две камери: пандизчия потегля да ги гони (видео)  Надзиратели: Само транспортен съд не може да се вкара в пандиза  Шефът на пандизите и началникът на пандиза в София хвърлиха оставки  Рецидивисти нападнаха защитата и избягаха от Софийския централен затвор (обновена)
" Във връзка със почналите дисциплинарни производства с моя заповед и за да бъдат съхранени и обезпечени доказателствата краткотрайно съм отстранила от работа заместник-началника на Софийския затвор ", сподели министърът, представена от " Фокус ".

По думите на Цачева, има доста тежки нарушавания.

„ В деня на бягството бе разпоредена инспекция, която се случи на 12 април, по отношение на обстоятелствата и събитията довели до това смело нарушаване. Искам няколко думи да кажа във връзка с отчета от инспекцията. 12 лица са индивидуализирани като позволили нарушавания на носенето на службата, както и такива, които са на управителни позиции във връзка с организацията на самата защита “, сподели Цачева в Народното събрание през днешния ден.

Тя разясни, че чака и различен отчет. " Информирана съм, че доста точно се изследват заглушителните устройства, които към този момент са въведени в пандиза в Белене, и опцията да бъдат употребявани и в други места за отнемане от независимост ", добави тя.

На 3 април от Централния софийски затвор избягаха двамата рецидивисти и причинители на тежки закононарушения Владимир Пелов и Радослав Колев.

Ден по-късно краткотрайно преназначения на длъжността основен шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ Свилен Цветанов и началника на пандиза Петър Кръстев подадоха оставки, които министър Цачева изиска.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР