Министърът на правосъдието Надежда Йорданова обяви днес (20 януари), че

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова обяви днес (20 януари), че
Коментари Харесай

Бърза писта за закриването на спецсъдилищата

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова разгласи през днешния ден (20 януари), че измененията в Закона за правосъдната власт в частта за закриването на спецсъдилищата ще се движат по " бърза писта ", за разлика от текстовете, касаещи Висшия правосъден съвет. 

Преди съвещанието на Висш съдебен съвет тя обясни, че в измененията би трябвало да се посочи кои магистратури ще са способени да поемат делата на спецсъдилищата след закриването им. Едната опция е това да са общите съдилища, а другата - във всеки от шестте апелативни региона да има по един областен съд, който да ги поеме. Коалиционните сътрудници разискват сега тъкмо този текст, който няма заплаха да се трансформира в препъникамък, съобщи Йорданова.

За сметка на това измененията в Закона за Висш съдебен съвет ще вървят по-бавно и ще бъдат подложени на необятна полемика. Йорданова разкри, че в министерството е получено изследването на Съюза на съдиите, в което се споделя какво е упованието на съдиите. За да се стигне до текстове, които да получат обща поддръжка, ще има даже и обществено разискване на концепциите.

Никой не е обсъждал с мен кандидатура за нов ръководител на антикорупционата комисия, съобщи още правосъдният министър. Освен това продължава работата по текстовете за делене на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ на две обособени комисии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР