Министърът на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс уволни вчера заместник-директора

...
Министърът на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс уволни вчера заместник-директора
Коментари Харесай

Уволниха зам.-директор на ФБР два дни преди пенсионирането му

Министърът на правораздаването на Съединени американски щати Джеф Сешънс уволни през вчерашния ден заместник-директора на ФБР в оставка Андрю Маккейб два дни преди пенсионирането му, заяви Ройтерс.

Маккейб бе честа цел за гнева на президента Доналд Тръмп през последната година.

Сешънс съобщи, че е влез решението, влизащо в действие неотложно, по рекомендация на дисциплинарния орган на Бюрото и въз основа на отчет на основния контрольор, съгласно който Маккейб е разрешил приключването на информация към медиите и не е бил прям, даже под клетва, пред контролния орган по отношение на следствието за имейлите на Хилари Клинтън.

ФБР чака всеки чиновник да дава отговор на най-високи стандарти за почтеност и честност, съобщи Сешънс.
Уволнението в действителност е официално - Маккейб, който е служил над 20 години във ФБР, бе в отпуск от януари, когато непринудено подаде оставка след месеци напън от президента Тръмп и други републиканци. Но то става единствено два дни преди 50-ия му рожден ден, когато щеше да добие право да излезе в пенсия с цялостен размер. Сега това е под въпрос.

Аз съм умишлен и третиран по този метод поради ролята, която играех, дейностите които започнах, и събитията, на които станах очевидец след уволнението на Джеймс Коми (бившият шеф на ФБР), съобщи Маккейб незабавно след известието на министъра за уволнението му.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР