Министърът на правосъдието Атанас Славов написа в личния си профил

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов написа в личния си профил
Коментари Харесай

Министър Славов: Два факта от заседанието на ВСС са скандални

Министърът на правораздаването Атанас Славов написа в персоналния си профил във, че два обстоятелството от траялото 14 часа съвещание на Висшия правосъден съвет (ВСС) през вчерашния ден са му създали мощно усещане.

Той посочи, че си е сложил за цел да способства за изясняване на обективните условия по настояването на част от членовете на Висш съдебен съвет и да подсигурява справедливото протичане на процеса.

„ Първият е заявката на част от членовете на Висш съдебен съвет, вносители на настояването за освобождение на основния прокурор, че са били подложени на напън посредством приучване с призовки във Върховната касационна прокуратура, както и посредством медиен напън “, посочи той.

Той добавя, че единствено това е задоволително да се свика настрана съвещание на Висш съдебен съвет.

„ Вторият факт, който намирам за абсурден, е признанието на служителка на отдела за връзки с обществеността на Главна прокуратура и очевидец на Иван Гешев за това по какъв начин заплашителното писмо е стигнало до самия основен прокурор. Шофьор на прокуратурата е приел писмото, влезнал е във ВИП салона на летище „ София “ и го е занесъл на основния прокурор, като от самото начало остава усещането, че е знаел кой е източникът на въпросното писмо. Този въпрос също си заслужава да се прегледа по-детайлно “, сподели още министърът на правораздаването.

Вчера съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет по процедурата за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев продължи близо 14 часа. Процедурата стартира след отправено предложение от четирима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет поради изявление на Гешев от 15 май по време на конференция, на която употребява израза „ политически отпадък “, с което съгласно тях се уронва престижът на правосъдната власт.

На идващото съвещание на Висш съдебен съвет се чака да бъде изслушан и заместител основният прокурор Даниела Машева за събития, случили се преди конференцията на оперативка при основния прокурор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР