Министърът на отбраната в служебния кабинет Георги Панайотов каза пред

...
Министърът на отбраната в служебния кабинет Георги Панайотов каза пред
Коментари Харесай

Военният министър: Имаме нови находки, обнадеждени сме за черната кутия на падналия МиГ

Министърът на защитата в служебния кабинет Георги Панайотов сподели пред публицисти, че има вяра да бъде открита " черната кутия " на падналия в морето край Шабла изтребител МиГ-29.

Има вяра, имаме нови находки, те са открити, локализирани. Обнадеждени сме, считаме, че имаме опция, има вяра да открием " черната кутия ", сподели Панайотов, откакто с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов участваха на тържественото освещаване на реновирания Операционен център на Военномедицинската академия.

На въпрос за възможен проблем с престоя на уреда под водата, служебният министър на защитата сподели, че " черната кутия " първо би трябвало да бъде открита и извадена от дълбочина от над 70 метра , да бъде прегледана и тогава ще стане ясно това. Попитан за новите находки, министърът уточни, че става въпрос за елементи - по думите му всевъзможни, главно дребни.

Изтребителят МиГ-29, пилотиран от майор Валентин Терзиев от авиобаза " Граф Игнатиево " се разруши в Черно море край Шабла на 9 юни малко след среднощ. По време на издирвателната интервенция стана ясно, че летецът не е съумял да катапултира и е умрял. Военно-окръжната прокуратура в Сливен проверява аргументите за нещастието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР