Министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников и френският му

...
Министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников и френският му
Коментари Харесай

Украйна получава от Франция радари

Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников и френският му сътрудник Себастиен Льокорню и представител на Thales Group подписаха меморандум за доставка на радари GM200 за украинските елементи за Противовъздушна отбрана, заяви " Укринформ ".

" Заедно с моя френски сътрудник Себастиен Льокорню подписа меморандум с Thales Group за доставка на радари MG-200 за украинските Противовъздушна отбрана ", написа Резников в Twitter.

Според министъра, това съоръжение ще помогне на украинската войска да забележи противников дронове и ракети, в това число балистични.

" Нашето небе ще бъде предпазено от смъртоносните офанзиви на Русия ", добави Резников.

В обява във Фейсбук той означи, че два такива радара ще бъдат изпратени в Украйна.

Обобщавайки резултатите от визитата си, Резников акцентира, че отбраната на въздушното пространство на Украйна е била главната тематика през двата дни на интензивни договаряния.

" Това е сложен въпрос, който включва системи за противовъздушна и противоракетна защита, самолети, радари, подготовка на личния състав и така нататък ", означи той.

Според министъра френските системи за противовъздушна защита Crotale към този момент пазят украински градове и сериозна инфраструктура, а по време на визитата са извършени съвещания по отношение на разширението на този съставен елемент, основаването на ресурс от ракети и други Освен това се разисква продължава във връзка с други системи, които Украйна чака да получи от сътрудници в бъдеще, " в това число, с изключение на Франция, Съединени американски щати, Германия, Италия, Швеция и някои други страни ".

Както означи украинският министър на защитата, Франция ще обезпечи финансирането и предаването на 12 самоходни гаубици CAESAR с помощта на механизма на специфичния фонд, съглашението за което беше подписано в коридорите на срещата във формат Рамщайн през октомври 2022 година

Според Резников, по време на срещата с френския президент Еманюел Макрон, той благодари на Франция за поддръжката й, по-специално за даването на леки танкове AMX-10, което " повлия позитивно на решенията за даване на танкове, взети от други страни и способства за основаването на " танкова коалиция " в полза на Украйна ".

В същото време Резников благодари на френския министър на защитата Себастиен Лекорню за неговото водачество и подхванатите извънредно бързи на практика стъпки.

Резников посети и индустриалните мощности, където беседва с ръководството на Генералната дирекция по въоръженията (DGA) и ръководителите на френски оръжейни компании и акцентира, че те имат опция да тестват продукцията си в сложни бойни условия.

" Освен това Франция ще обезпечи образование на повече от 6500 наши бойци. В частност 2000 ще преминат професионално образование на територията на Франция и Полша ", означи министърът.

Припомняме, че ден по-рано ръководителят на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук бе на посещаване във Франция. 

" Искаме да забележим френски " Леклерк " измежду " Леопард " -ите, " Ейбрамс " -ите и " Чалънджър " -ите, които ще ни укрепят на сушата. И " Мираж " и " Рафал ", които дружно с други съюзнически самолети ще пазят украинското небе ", сподели Стефанчук във вторник пред Националното заседание на Франция, откакто благодари на французите за към този момент предоставената военна помощ.

" Дайте ни самолети! Дайте ни крилете на нашата победа. Криле, с които ще затворим (небето над) Украйна и ще защитим цяла Европа ", продължи Стефанчук.

Френският министър на защитата Себастиен Лекорню заяви, че Франция ще трансферира на Украйна още 12 самоходни гаубици " Цезар " - в допълнение към 18-те, които бяха трансферирани по-рано.

Себастиан Лекорню сподели на конференция в Париж във вторник след среща с украинския министър на защитата Алексий Резников, че самоходните оръдия ще бъдат доставени на Украйна през идващите седмици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР