Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър притисна Южна Корея

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър притисна Южна Корея
Коментари Харесай

Еспър притисна Южна Корея: Богата държава е, може и трябва да плаща повече

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър притисна Южна Корея да заплати повече за разноските за разполагане на американските войски в страната и да поддържа пакта за шерване на разузнаването с другия азиатски съдружник Япония, оповестява " Ройтерс ".

Изказвайки се след среща за отбранителна политика на високо ниво с южнокорейския си сътрудник Йонг Кионг-Ду, Еспър също сподели, че двете страни би трябвало да бъдат гъвкави при модифицирането на своите взаимни военни учения , с цел да поддържат настоящите дипломатически старания за преустановяване на нуклеарната стратегия на Северна Корея.

Южна Корея " е богата страна и би могла, и би трябвало да заплаща повече " за разполагането на американските военни, изясни Еспър на брифинг в Сеул след среща с Йонг.

Йонг съобщи, че той и Еспер споделят мнението, че пактът за шерване на разноските, който в този момент се договаря, би трябвало да бъде обективен и взаимно координиран, само че не е ясно дали те споделят менението, каква може да бъде справедливата сума .

Съединените щати и Южна Корея се борят да реализират съглашение през идващите седмици за покриване на разноските за идната година за поддържане на 28 500-те американски военни в Южна Корея. Южнокорейски политик съобщи предходната седмица, че американците желаят до 5 милиарда $ годишно .

Йонг съобщи, че той и Еспър са обсъждали персоналните възгледи за решението на Южна Корея да приключи пакта за шерване на разследваща информация с Япония , наименуван GSOMIA, и че двете държавни управления ще положат действителни старания преди приключването на пакта на 23 ноември.
 Пентагонът пази Южна Корея без съмнение и с всичко налично
Пентагонът пази Южна Корея без съмнение и с всичко налично

Съединени американски щати упорства за $5 милиарда за военно наличие, може да сътвори казус за шерване на отбранителни разноски и с други съюзници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР