Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще посети Грузия,

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще посети Грузия,
Коментари Харесай

Атлантици: Военният министър на САЩ пропуска София в обиколката си – това е шамар за Радев!

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин ще посети Грузия, Украйна и Румъния, само че ще пропусне България - това е сигнал за ниската степен на доверие към ръководството на президента Румен Радев и неговия длъжностен министър председател Стефан Янев, обявиха от Атлантическия съвет на България.

От организацията дефинират като несъстоятелни изказванията на Радев, че поради поддръжката му за самодейността „ Три морета " се употребил с по-голямо доверие във Вашингтон.

" Ако беше по този начин, в този момент щяхме да се готвим да посрещаме госта от Съединени американски щати и да работим за съответни планове в защитата, с цел да бъдем по-силен съдружник. Вместо това, Радев не спря да козирува на Москва, като по същото време размахва пред Съединени американски щати и НАТО желанието, че сме щели да купуваме, неразбираемо по кое време, още осем самолета F-16. А в реалност, в Министерството на защитата не стопираха да се чудят по какъв начин да продължим да наливаме още пари в Русия за остаряла руска техника. На лъжата краката са къси! ", показват от АСБ в обява във Facebook страницата на организацията.

От АСБ припомнят, че България, както и Румъния, има подписана със Съединени американски щати Пътна карта за съдействие в областта на защитата през идните 10 години. У нас за обзор на Пътната карта вместо Остин дойде заместник-помощник министърът на защитата на Съединените щати по въпросите на Европа и НАТО - Спенсър Бойър.

„ Явно в Букурещ министърът на защитата на Съединени американски щати има какво да си каже с президента и румънския си сътрудник за подсилване на стратегическото им партньорство в сигурността и защитата. А в България явно няма да има защо да си приказват... ", установяват атлантиците.

Американският министър на защитата подхваща обиколката си в Черноморския район, преди да посети Брюксел, с цел да укрепи връзките си с страните, които са на първа линия на съветската хибридна експанзия, а също по този начин и с цел да им благодари за приноса им към интервенцията в Афганистан, допълват от Атлантическия съвет на България.

„ Пропускането на България, която също е обект на съветска хибридна експанзия и е допринасяла за сигурността и възобновяване на Афганистан съвсем две десетилетия, е освен знак на съмнение към страната ни като предан съдружник в НАТО, само че и пестник за ръководството на Румен Радев. Какъв по-очевиден знак за това, че пРезидентът Радев със служебното си държавно управление ни трансформират в " черна дупка " в Югоизточния фланг на Алианса? " - споделят в умозаключение от Атлантическия съвет.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР