Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин намекна, че България

...
Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин намекна, че България
Коментари Харесай

Сръбският военен министър замеси България в местна оръжейна афера


Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин загатна, че България има пръст в аферата "Крушик ", в която опозицията в западната ни съседка твърди, че е забъркан бащата на различен сръбски министър - на вътрешните работи - Бранко Стефанович.

"Крушик " е държавен сръбски холдинг за търговия с оръжие, за който в българска медия тази есен излезе информация, злепоставяща Белград. А точно, че муниции от "Крушик " са употребявани от украинската войска против проруските сепаратисти в Донбас, съобщи БНР.

На годишната си конференция Вулин съобщи, че става дума не за спекулация, а за интервенция "Крушик ": "Най-голямата ни конкуренция в отбранителната промишленост е в България. През предходната година българският експорт на въоръжение е понижен с 37%, а нашият продължи да пораства. И по някакво знамение интервенция "Крушик " е почнала точно в България ".

Аферата "Крушик " гръмна през ноември дружно с съветския шпионски скандал в Белград, който президентът на Сърбия Александър Вучич отдаде на опити на трети страни да влошат връзките му с съветския президент Владимир Путин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР