Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак подписа днес договор

...
Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак подписа днес договор
Коментари Харесай

Полша получава 116 американски танка M1A1 Ейбрамс

Министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак подписа през днешния ден контракт за доставка на 116 американски танка M1A1 Ейбрамс.

На гала в 1-ва Варшавска бронирана бригада Блашчак съобщи, че „ танковете ще бъдат ситуирани в източната част на страната, с цел да могат дейно да възпират агресора “

Блашчак напомни, че Полша към този момент е подписала съглашение със Съединени американски щати за доставка на 250 танка Ейбрамс във версия M1A2 СЕПв3, които би трябвало да бъдат доставени в края на 2024 година

" Танковете, съглашението за които утвърдих през днешния ден, ще станат част от полските въоръжени сили през тази година и това е нашето огромно достижение ", съобщи министърът на защитата.

Блашчак добави, че Полша е в развой на договаряне на съглашение за доставките на " големи количества муниции " за танковете.

" Мога да ви уверя, че сме на прав път, с цел да завършваме бързо второто съглашение ", сподели той.

Американският шарже д'афер Даниел Лютън съобщи на церемонията, че танковете ще бъдат доставени скоро и че съглашението за танковете е част от обещанието на президента на Съединени американски щати Джо Байдън Полша да закупува оръжие по ускорена процедура.

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари Полша ускори покупките на оръжие, както в страната, по този начин и в чужбина. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР