Министърът на отбраната на Индонезия предложи в събота мирен план

...
Министърът на отбраната на Индонезия предложи в събота мирен план
Коментари Харесай

Украйна отхвърли мирен план за демилитизирана зона, предложен от Индонезия 


Министърът на защитата на Индонезия предложи в събота кротичък проект за преустановяване на войната в Украйна, включващ демилитаризирана зона и референдум на Организация на обединените нации за статута на “спорните територии ”, оповестява Ройтерс.

Украйна обаче отхвърли предлагането, потвърждавайки позицията си, че с цел да има помирение, Русия би трябвало да се изтегли от всички украински територии, в това число нелегално анексирания през 2014 година Кримски полуостров.

Индонезийският проект планува двете страни да прекратят огъня и да се изтеглят на 15 километра от фронтовите позиции, като бъде завършена демилитаризирана зона под наблюдението на мироопазващи сили на Организация на обединените нации.

Предлага се също под егидата на Организация на обединените нации да бъде проведен референдум, с който, по думите на индонезийския външен министър, “да бъде открито обективно желанието на болшинството от жителите на другите противоречиви региони ”.

Говорителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко удостовери позицията на Киев, че преди каквито и да било договаряния, Русия би трябвало изцяло да изтегли войските си от украинска територия.

“В окупираните територии съветската войска прави военни закононарушения, закононарушения против човечеството и геноцид. Сега Русия се пробва по всевъзможен метод да осуети украинската контранастъпление ”, сподели Николенко.

Предложението на Индонезия следва визитата на президента на страната Джоко Уидодо предходната година в Москва и Киев, където той предложи да играе ролята на кротичък медиатор сред техните водачи и да възобнови мирните договаряния. По това време той беше ръководител на групата на огромните стопански системи от Г-20.

Украинският президент Володимир Зеленски предложи преди време кротичък проект от 10 точки, който приканва Русия да изтегли всичките си войски от Украйна. В тази връзка Николенко прикани Индонезия да поддържа мирния проект на Зеленски.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР