Министърът на отбраната на Етиопия изключи вероятността военните да поемат

...
Министърът на отбраната на Етиопия изключи вероятността военните да поемат
Коментари Харесай

В Етиопия няма да има военен режим, обяви министърът на отбраната

Министърът на защитата на Етиопия изключи вероятността военните да поемат властта, откакто в страната бе въведено изключително състояние поради най-масовите антиправителствени митинги от четвърт век, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

По думите на министъра Сирай Фегета изключителното състояние ще продължи шест месеца с вероятно продължение за още четири месеца. До 15 дни решението за изключителната мярка ще бъде показано на Народното събрание за утвърждение, сподели той. Фегета отхвърли опцията за военно ръководство, както и за основаването на преходно държавно управление.

Премиерът Хайлемариам Десален остава към този момент на поста си, откакто изненадващо подаде оставка с претекста да помогне за реализирането на плануваните политически промени в Етиопия, една от най-успешните стопански системи в Африка, означи АП.

Правителството изясни, че вкарва изключително състояние поради убийствата и нападенията на етническа основа. В началото на седмицата в провинция Оромия имаше митинги, съпроводени с принуждение и апели за освобождение на политическите пандизчии и незабавни промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР