Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обясни в ресорната парламентарна комисия,

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обясни в ресорната парламентарна комисия,
Коментари Харесай

Каракачанов: Тече процедура, за да може временният ръководител на военното разузнаване да стане титуляр

Министърът на защитата Красимир Каракачанов изясни в отрасловата парламентарна комисия, че сега тече съгласувателна процедура с президентската институция, с цел да може краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на службата "Военна информация " полк. Велко Атанасов да стане титуляр.

След рапорта за овакантяване на предходния шеф бригаден военачалник Пламен Ангелов през юли, общото мнение е било, че, макар законовата смяна и опцията длъжността да се заема и от граждански, е добре отпред на службата да бъде човек от системата, с военно звание, приключил военно учебно заведение и движил се в кариерата, изясни Каракачанов.

Отхвърлиха ветото на президента за военното разузнаване

По думите му, подобен точно е полк. Велко Атанасов, който сега извършва длъжността шеф. До назначението му за титуляр има процедура, там, където има укази на президента е належащо координиране, уточни Каракачанов и добави, че сега тече такава процедура по координиране с висшия главнокомандващ, с цел да може да се стигне до декрет. След нея той ще пристъпи към публично предложение.

Каракачанов увери, че макар избрани подозрения, в никакъв случай не е имало желание граждански да оглави службата, а се е наложило да се работи в резултат на рапорта за овакантяване на предходния шеф.

Министърът разяснява пред публицисти, че "не е ужасно ", че краткотрайният началник не е военачалник, а значимото е да е експерт. По думите му, той може да извършва длъжността и със звание полковник, до момента в който навърши нужната възраст за предложение за генералско звание, какъвто е аналогичният случай с полк. Иван Маламов, който управлява Националния боен университет във Велико Търново и има още година, до момента в който навърши възрастта за генералско звание.

На въпрос за шеф на Висшето военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия, министър Каракачанов разяснява като проблем, че офицерите, които летят, избират да вършат това, в сравнение с да управляват образователно заведение. Визията на министъра е за по-млад офицер, с вероятност, само че наложително - авиатор. Той чака въпросът да бъде изчистен до понеделник. Там, по думите му, няма да има сходен проблем със званието. Обсъждани са шест кандидатури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР